Metode de a da formă sprâncenelor

Sprâncenele n-ar trebui să fie niciodată subestimate - ca o caracteristică facială foarte semnificativă , sprâncenele tale au puterea să schimbe mimica feței tale și modul în care arăți. Acestea încadrează fața și îți conturează ochii. Urmărește ghidul nostru pentru a obține sprâncenele naturale bine definite pe care ți le doreai și alege mereu stilul care ți se potrivește.

Găsește forma perfectă pentru tine

Pentru a începe, poți să lucrezi în zona unde pornesc sprâncenele, ținând un creion cu baza pe partea laterală a nasului și marcând astfel  un punct unde ar trebui să înceapă. Trasează cu creionul o linie înspre nas din același punct până la capătul ochiului pentru a vedea unde ar trebui să se oprească sprânceana, pentru a forma arcada, care ar trebui sa fie acolo unde vârful creionului depășește marginea pupilei.

Forma perfectă a sprâncenei depinde de forma și dimensiunile feței tale. O sprânceană mai groasă va da iluzia unei fețe mai scurte, pe când sprâncenele înalt arcuite, unghiulare, definesc sistemul osos.

Îndepărtarea părului nedorit

Sunt multe metode pentru a îndepărta părul nedorit și a crea forma dorită pentru sprânceană. Epilatul cu ceară este o metodă foarte comună, la fel este și tehnica cu aţă, însă aceste tehnici pot fi complicat de stăpânit și scumpe, de aceea este mai bine să fie lăsate în seama profesioniștilor. Dacă te uiți după o soluție ușoară pentru acasă, de ce să nu încerci noul Veet Sensitive Precision™ Beauty Styler?

Cu un capăt pentru precizie special conceput pentru sprâncene, aparatul de ras electric îți permite să tunzi și să dai forma corespunzătoare oricărui fir de păr nedorit și să ai sprâncenele definite pe care le visai. Toate acestea se pot obține chiar din confortul casei tale. Nu vei rămâne cu inflamații, așa că nu ai de ce să te temi că te vei tăia deorece lamele nu intră în contact cu pielea ta. Există până și un pieptene pentru lungime pe care îl poți prinde de aparat pentru a te asigura că tai toate firele de păr la aceeași lungime. Este foarte simplu și ușor de folosit!

Nu uitați să păstrați o distanță mai mare față de oglindă, pentru a obține o perspectivă corectă/ adecvată a modului în care fața arată în timp ce îndepărtați părul.

După tăiere dă o notă finală pieptănând sprâncenele în sus.

Umplerea sprâncenelor

Acum că ești mulțumită cu forma, ce spui de adâncime? Pentru sprâncene rare, ai putea folosi machiajul ca să le umpli. Creioanele sau pudrele pentru sprâncene sunt ideale pentru umplerea locurilor goale dintre fire. De obicei arcada și coada sprâncenei vor fi cele mai definite și întunecațe la culoare, astfel că ar trebui să începem cu acestea. Partea interioară înspre centrul feței ar trebui să arate mai neted și mai natural.

Când folosești un creion, alege unul de o culoare similară părului tău natural și folosind mișcări scurte, completează ușor locurile goale. Pune machiaj printre fire, astfel culoarea nu va fi prea intensă. Dacă vrei să folosești pudră, poți utiliza o perie unghiulară  – aplică pudra în direcția creșterii părului pentru linii groase și precise. Apoi utilizează o perie curată de sprâncene, ca de mascara, pentru răspândirea uniformă a culorii peste firele de păr. Asta îți va da un look/aspect mai natural. Poți continua să adaugi pudră și să perii până când ești mulțumită de rezultat. Când ești gata, fixează totul cu un gel de sprâncene.

Nu te teme dacă sprâncenele tale nu sunt complet identice la final și nu încerca să le faci – ține minte doar că sprâncenele sunt ca două surori, chiar dacă nu gemene, așa că ele pot să arate frumos împreună, chiar dacă acestea nu sunt exact la fel.